Candy Ken

Με μύες, ροζ μαλλιά και αυτοκόλλητα Hello Kitty, o Candy Ken είναι το technicolour, γυμνασμένο αγόρι του Βερολίνου

ΣΤΟ GLOBAL HEROES, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΤΑΡ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ

Ο Jakob Kasimir, γνωστός ως ο γλυκανάλατος καλλιτέχνης της ραπ Candy Ken, προέρχεται από τις αποθήκες της καλλιτεχνικής σκηνής του Βερολίνου, με αυτοκόλλητα Hello Kitty στο πρόσωπο ραπάροντας για τα σημαντικά θέματα, από το Candy Crush και το Barbie Dolls έως το Basic Bitches. Νωρίτερα φέτος, ανέβασε στο Youtube την επιτυχία, «RiFF RAFF iS MA DADDY», το οποίο είναι μια καλή ανακεφαλαίωση του γενικού του look: O RiFF RAFF σε μια συνεργασία με την Brooke Candy, συνδύασαν ροζ μαλλιά, μάσκαρα και σχεδόν κάθε αντικείμενο που μπορείτε να βρείτε σε ένα παιχνιδόκουτο ενός πεντάχρονου παιδιού. Είναι ένας μεθυστικός συνδυασμός. Γι’ αυτό πιστέψαμε ότι ήταν ώρα να μάθουμε από τον άνθρωπο που σφυρηλατεί μία από τις πιο ιδιαίτερες και προκλητικές περσόνες του διαδικτύου...

Πότε ξεκίνησες να είσαι ο Candy Ken;
Πάντα ήμουν ο Candy Ken, αλλά απέκτησα την εξωτερική του εμφάνιση ένα χρόνο πριν. Είμαι από την Αυστρία, η οποία είναι αρκετά συντηρητική, και είναι αρκετά δύσκολο να προσπαθείς να εκφραστείς στο σχολείο. Επισκέφθηκα το Τόκιο, το οποίο ήταν μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για μένα. Πάντα μου άρεσαν τα πολύχρωμα πράγματα και η Hello Kitty. Οι άνθρωποι εκεί πραγματικά εκτιμούν τον τρόπο που ντύνομαι. Υποθέτω ότι είναι πολύ kawaii.

Είπατε ότι ο RiFF RAFF είναι μια μεγάλη επιρροή. Τον συνάντησες ποτέ;
Ποτέ. Ήθελα να τον προσεγγίσω για να φτιάξουμε ένα τραγούδι μαζί γιατί νιώθω ότι εκπροσωπώ μια νέα γενιά που εμπνεύστηκε από αυτόν. Δεν θέλω να τον αντιγράψω αλλά μου αρέσει να κάνω τα πράγματα που κάνει. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που τα πηγαίνει τόσο καλά.

Πόσο σοβαρός είναι ο χαρακτήρας του Candy Ken;

«O Candy Ken δεν είναι ένα αστείο. Απλώς δεν σκέφτεται πάρα πολύ για το τι είναι ή τι δεν επιτρέπεται να κάνει: όπως για το αν μπορεί να φορέσει ροζ επειδή είναι άντρας ή αξεσουάρ στα δόντια αν και είναι εξαιρετικά λευκός.»

Πόσο μεγάλο μέρος της ζωής σου έχει αφιερωθεί στον Candy Ken;
Δεν είμαι ο Candy Ken μόνο στη σκηνή. Εξακολουθώ να ντύνομαι με παρόμοιο τρόπο - ίσως όχι τόσο ακραία - όταν πηγαίνω για ψώνια. Προφανώς ανάλογα με το τι κάνω, θα ντύνομαι σε διαφορετικό ύφος. Βάζω τον εαυτό μου σε μια ειδική άσκηση για να το κάνω να φαίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι όλα μέρος της ερμηνευτικής τέχνης μου. Είναι μέρος του ντυσίματός μου.

Τι σημαίνει η ομορφιά για εσένα;
Μου αρέσουν οι στολές. Μου αρέσουν οι έγχρωμοι φακοί επαφής, η βαφή μαλλιών, τα λαμπερά ρούχα, τα κοσμήματα. Μερικοί από τους ήρωές μου είναι οι: Die Antwoord, Lady Gaga, Brooke Candy, FKA Twigs… Μου αρέσει ακόμη και το στυλ του Marilyn Manson.

Αυτό δεν μας εκπλήσσει. Το βίντεο του Barbie Dolls είναι σχεδόν τρομακτικό...
Μέσα από την τέχνη μου, ζω και δημιουργώ αυτά που δεν μπορώ να κάνω στην πραγματική ζωή. Στα μουσικά βίντεο και τις φωτογραφίες μου, μπορώ να εκφράσω συναισθήματα και να δημιουργήσω εξωπραγματικά σενάρια που αλλιώς δεν θα μπορούσα!

Ακολουθήστε τον Candy Ken στο Twitter: @CANDYKEN69