Petite Meller

Καμηλοπαρδάλεις που φιλιούνται, ανάλαφρα pop τραγούδια και φιλοσοφία... Μπείτε στο λαμπρό εξωπραγματικό κόσμο της γαλλίδας τραγουδίστριας Petite Meller

ΣΤΟ GLOBAL HEROES, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΤΑΡ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ

Οι ιδιαιτερότητες της ιδιόρρυθμης γαλλίδας τραγουδίστριας Petite Meller είναι αποκλειστικά δικές της - κρύβει τα μικροσκοπικά, παιδικά χαρακτηριστικά της πίσω από μπόλικο ρουζ, ντύνεται συχνά με ένα μαγιό στυλ Lolita, φιλάει μια καμηλοπάρδαλη ή περιφέρεται στη Νέα Υόρκη από έναν άνδρα με πράσινη κουκούλα αντί για πρόσωπο. Τυχαίνει επίσης να σπουδάζει για ένα μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία στο UCL του Λονδίνου.

Όλα αυτά δεν την σταματούν από το να δημιουργεί υπέροχα, ποπ τραγούδια γεμάτα ευφορία με σόλο σαξόφωνο, μπόνγκο, κόνγκα, ιντερλούδια με το συναίσθημα να ακούγεται στην ανάσα και γλυκανάλατα στιχάκια. Αυτά είναι όλα μέρος του δικού της γοητευτικά εξωπραγματικού κόσμου και γίνονται αντιληπτά στις σειρές των ευχάριστων ιδιόμορφων βίντεό της, τα οποία και σκηνοθετεί.

Μπείτε στον κόσμο της με αυτά τα δύο λεπτά της Petite που γυρίστηκαν στη Στοκχόλμη, αποκλειστικά για το M·A·C Culture…

Αρχικά, από πού προέρχεαι το εξαιρετικό ρουζ σας;
Η έμπνευσή μου ξεκινάει από μια τραυματική εμπειρία που είχα. Είχα καεί πάρα πολύ στον ήλιο ως παιδί. Πιστεύω ότι θα πρέπει να φοράς το τραύμα σου με υπερηφάνεια. Για να διώξεις αυτό που σε έκανε να νιώθεις ευάλωτος και να το κάνεις στυλ. Να είσαι υπερήφανος για αυτό. Στην αρχή, οι άνθρωποι συνήθιζαν να με κοροϊδεύουν αλλά τώρα η αισθητική μου και όλο το σύνολο έχει νόημα. Οι άνθρωποι δεν κοροϊδεύουν πια. Θα το κάνω και αναφορά στο επόμενο βίντεό μου, βασικά.

«Στην αρχή, οι άνθρωποι συνήθιζαν να με κοροϊδεύουν αλλά τώρα η αισθητική μου και όλο το σύνολο έχει νόημα. Οι άνθρωποι δεν κοροϊδεύουν πια. – Petite Meller

Σκηνοθετείτε τα βίντεό σας η ίδια. Το «Baby Love» σας δείχνει να προσποιείστε ότι είστε ένα φλαμίνγκο και να φιλάτε μια καμηλοπάρδαλη, ενώ το «Barbaric» έχει μια σοβαρή χορογραφία από ένα μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό...
Για μένα, τα βίντεο έχουν τόσο πολύ νόημα. Ολοκληρώνουν την ιστορία του τραγουδιού. Είναι ό,τι παραλείπω. Όλα ξεκινούν με τον ήχο, όμως. Πρώτα γράφω τα τραγούδια. Στο «Baby Love» υπάρχουν αφρικανικοί ρυθμοί με μπόνγκο και κόνγκα, οπότε ήξερα ότι θα γυριζόταν εκεί. Έχω μια παλέτα χρωμάτων για κάθε βίντεο στο μυαλό μου, επίσης. Για το «Barbaric» όλα ήταν σε τόνους του πορτοκαλί και του μπλε, χρώματα που εμπνεύστηκα από κλασικούς πίνακες και το As You Like It, το οποίο είδα στο Globe Theatre.

Το βίντεο για το «NYC Time» ήταν το καταλυτικό βίντεο για τη μουσική καριέρα σας, δεν ήταν;
Ο άνθρωπος που θα γινόταν ο manager μου ερχόταν στη Νέα Υόρκη και έκανε αναζήτηση στο google για το NYC Time. Το βίντεό μου ήταν στα αποτελέσματα. Με έφερε στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στο Λονδίνο και με έφερε σε επαφή με αυτό τον άνθρωπο που έκανε αφρικανική μουσική (είχε εργαστεί στο «Graceland»). Χάρη σε αυτόν υπέγραψα με την Island records. Ήταν ένας ανεμοστρόβιλος.

Εκτός από το ότι είστε ποπ σταρ, κάνετε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία;
Στο UCL. Η διατριβή μου αναφέρεται στο μεγαλείο - είναι από τον Καντ, έναν φιλόσοφο του 17ου αιώνα. Αν πάτε λοιπόν σε ένα μουσείο και δείτε έναν πίνακα, μπορεί να διαπεράσει το μυαλό σας και να σας μεταφέρει σε ένα μέρος που είναι σε ένα υψηλότερο επίπεδο, πιο κοντά στο θεϊκό. Αυτό ονομάζεται κορυφαία αλληλεπίδραση. Μερικές φορές, το βιώνεις με τα ναρκωτικά, από μια πνευματική εμπειρία ή από την τέχνη. Αυτό το συναίσθημα δεν μπορείς να το περιγράψεις με λέξεις, μόνο με αρνητικό τρόπο. Είναι μεγαλύτερο από τη γλώσσα, κατά κάποιον τρόπο.

Μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα σας ως μουσικός ή την ενισχύει;
Δεν θέλω να διαχωρίσω την Petite Meller από το άτομο που σπουδάζει. Όταν γράφω και διαβάζω, αυτό εμπλουτίζει τους στίχους μου.

Πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύετε;
Ναι! Έπαιξα σε ένα φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι και σοκαρίστηκα με την αντίδραση του πλήθους. Θέλεις να ανεβάσεις τους ανθρώπους. Θέλεις να τους βοηθήσεις να αισθανθούν καλύτερα. Όταν κατεβαίνω από τη σκηνή, νιώθω σαν να έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Νιώθω σαν να είμαι εξαντλημένη. Μετά από την τελευταία παράσταση, απλά έπρεπε να εξαφανιστώ για να ηρεμήσω. Χάνεις τον εαυτό σου με το πλήθος. Τους δίνεις ενέργεια και συνδέεσαι με τους ανθρώπους.

Πότε αισθανθήκατε ότι ήσασταν η «Petite Meller»;
Όταν ήμουν νέα και άρχισα να γράφω τραγούδια και να τα ηχογραφώ στο κασετοφωνάκι μου. Δε νομίζω ότι γίνεσαι αυτό που είσαι -- φτάνεις σε ένα σημείο όπου τα πάντα έχουν νόημα και οι κουκκίδες συνδέονται. Ήμουν σε ένα ταξί μία φορά και είπα στον εαυτό μου, επιτέλους νιώθω πλήρης. Επιτέλους, μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Ένιωσα αυτοεκπλήρωση.