ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ CRUELTY FREE ΚΟΣΜΟ


H M·A·C δεν κάνει δοκιμές σε ζώα. Δεν έχουμε κανένα εργαστήριο στο οποία να διεξάγονται δοκιμές σε ζώα και πότε δεν ζητάμε από τρίτους να κάνουν δοκιμές σε ζώα εκ μέρους μας. Η M·A·C δεν έχει κάνει ποτέ δοκιμές σε ζώα και συνεχίζουμε να είμαστε ηγέτες του κινήματος για να σταματήσουν οι δοκιμές ζώων παγκοσμίως. Ενώ ορισμένες κυβερνήσεις διεξάγουν δοκιμές σε ζώα για να αποδείξουν την ασφάλεια των προϊόντων μας πριν μας επιτρέψουν να τα πουλήσουμε, εμείς υποστηρίζουμε και μαχόμαστε να αποδείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές μορφές δοκιμών. Για αυτό το λόγο, είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Ινστιτούτο IIVS (Institute for In Vitro Sciences) με στόχο να διευρύνουμε τη χρήση και αποδοχή μεθόδων μη-δοκιμών σε ζώα παγκοσμίως.


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που δεχόμαστε συχνά. Εάν έχετε άλλες, παρακαλούμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να μας στείλετε email και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Θέλουμε να κρατήσουμε το διάλογο ανοιχτό.

 

Ποιες χώρες απαιτούν δοκιμές σε ζώα;
Η Κίνα είναι η μόνη χώρα που γνωρίζουμε ότι οι δοκιμές σε ζώα αποτελούν μέρος της αξιολόγησης ασφάλειά τους.

Πώς δοκιμάζει η M·A·C τα προϊόντα της σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους;
Χρησιμοποιούμε εθελοντές και διεξάγουμε ή αναθέτουμε σε τρίτους να εφαρμόσουν εναλλακτικές δοκιμές.

Έχει η M·A·C δικό της εργαστήριο δοκιμών σε ζώα;
Όχι. Δεν έχουμε κανένα εργαστήριο δοκιμών σε ζώα πουθενά στον κόσμο.

Τι είναι το Institute for In Vitro Sciences;
To INSTITUTE FOR IN VITRO SCIENCES (IIVS) δημιουργεί και εφαρμόζει προγράμματα σε χώρες όπου η εναλλακτική μέθοδος δοκιμής δεν είναι αποδεκτή, προκειμένου να ενημερώσει και να επιμορφώσει τους επιστήμονες για την επιστημονικά αποδεδειγμένη εγκυρότητα της συγκεκριμένης μεθόδου. Είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε μία νέα συνεργασία με το INSTITUTE FOR IN VITRO SCIENCES (IIVS) για να εξασφαλίσουμε ότι η εναλλακτική μέθοδος δοκιμής θα αποτελέσει την μοναδική και παγκόσμια τακτική. Χρηματοδοτώντας το IIVS International Outreach Program (IOP) εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε τη διαφορά. To IOP παρέχει υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου τεχνικής βοήθειας σε μορφή διαλέξεων, εργαστηρίων και μαθημάτων, στις χώρες οι οποίες είναι επιφυλακτικές στα εναλλακτικά προγράμματα και βασίζονται στις δοκιμές σε ζώα, ώστε να τους αλλάξουν τη νοοτροπία.