H M·A·C ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Το ιδρυτικό μας σλόγκαν – All Ages, All Races, All Genders – αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθώς αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φίλων και θαυμαστών μας σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα, επενδύουμε περισσότερο από ποτέ στη στήριξη των κοινοτήτων που βρίσκονται στο περιθώριο και διεκδικούμε δικαιοσύνη και ισότητα, καθώς ρίχνουμε στη μάχη όλους τους πόρους και την ενέργειά μας για να λειτουργήσουμε ως καταλύτης θετικών αλλαγών.


ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΑπό την ίδρυσή της το 1984, από δύο άνδρες-μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, είναι μεγάλη τιμή για την M·A·C να αποτελεί έναν χώρο όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ ανέκαθεν ένιωθαν ότι μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να παίξουν με τα χρώματα και να είναι ο εαυτός τους – και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση σε κάθε μελλοντική μας πρωτοβουλία.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια παρουσίας μας, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι και η οικογένειά μας κατέκλυζαν τους δρόμους και έδειχναν πόσο περήφανοι είναι. Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, γι' αυτό συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+ και εκδηλώσεις Pride σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Υπερηφάνεια, για εμάς, είναι να γιορτάζουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει ως κοινότητα και να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που πρέπει να κατακτηθούν.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΙΩΝ, GAY,
ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΩΝ & ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ
Η M·A·C στηρίζει το Κέντρο Κοινότητας Λεσβιών, Gay, Αμφιφυλόφιλων και Τρανσέξουαλ (Το Κέντρο) στην Νέα Υόρκη, το οποίο, μεταξύ άλλων, παρέχει ένα πλαίσιο υποστήριξης για τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, προωθεί τη διαφορετικότητα και οργανώνει εκστρατείες για τον αποκλεισμό των διακρίσεων και την παροχή ίσων ευκαιριών. Η χρηματοδότηση μέσω των πωλήσεων M·A·C VIVA GLAM προσφέρει στήριξη στα άτομα που προέρχονται από τις κοινότητες με τα μεγαλύτερα προβλήματα – συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων των έγχρωμων ανθρώπων, των μεταναστών ΛΟΑΤΚΙ+ & των τρανσέξουαλ & ατόμων έμφυλης ποικιλίας της Νέας Υόρκης (TGNC).
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
LGBT CENTER
Η M·A·C βρίσκεται στο πλευρό του Κέντρου ΛΟΑΤ του Λος Άντζελες για πάνω από 22 χρόνια και στηρίζει το όραμά του για έναν κόσμο όπου τα άτομα ΛΟΑΤ θα μπορούν να προοδεύουν ως υγιή και ισότιμα μέλη της κοινωνίας με πλήρη δικαιώματα. Η χρηματοδότησή μας έχει υπάρξει κομβικής σημασίας για διάφορα προγράμματα που σώζουν και βελτιώνουν τη ζωή ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και νέων ή ατόμων που ζουν με τον ιό/τη νόσο HIV/AIDS. Επί του παρόντος, τα κεφάλαια που προσφέρουμε διατίθενται για σκοπούς εκπαίδευσης, κοινωνικές δραστηριότητες, εξετάσεις και ενημέρωση σχετικά με την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, και απευθύνονται κυρίως σε νέους gay και bisexual έγχρωμους άνδρες & trans γυναίκες.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
HETRICK-MARTIN (HMI)
Η M·A·C έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με το Hetrick-Martin Institute (HMI) – τον παλαιότερο και μεγαλύτερο οργανισμό υποστήριξης των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ της Αμερικής, που εδώ και χρόνια εργάζεται για τη διαμόρφωση ενός υγιούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα νέα μέλη της Κοινότητας Λεσβιών, Γκέι, Αμφιφυλόφιλων και Τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤΚΙ) μεταξύ 13 και 24 ετών, ώστε να μπορούν να φτάσουν στο απόγειο των δυνατοτήτων τους. Το HMI αποτελεί πυλώνα στήριξης μιας κοινότητας με μεγάλη ποικιλομορφία – η πλειονότητα των μελών της οποίας αυτοπροσδιορίζονται ως μαύροι ή έγχρωμοι.


ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΑ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥΩς ένα brand που τιμά τη μοναδικότητα και την αυτοέκφραση ως υπέρτατες αξίες, πιστεύουμε πως όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόντα μακιγιάζ για να μπορούν να εξερευνούν τον αληθινό τους εαυτό. Τα καταστήματά μας ανέκαθεν υπήρξαν χώροι ανοιχτοί, στους οποίους πελάτες και Artists κάθε φύλου ένιωθαν και νιώθουν ότι τους σεβόμαστε και τους εκτιμούμε. Αγωνιζόμαστε να καταστήσουμε τα προϊόντα μας προσιτά και προσβάσιμα σε όλους, όπου κι αν αυτοί τοποθετούνται στο φάσμα του φύλου και της σεξουαλικότητας, φροντίζοντας στις εκστρατείες μας να εκπροσωπούμε και να εξυμνούμε το φύλο σε κάθε του μορφή – με αφετηρία την συνεργασία μας το 1994 με την RuPaul για την πρώτη εκστρατεία VIVA GLAM και φτάνοντας μέχρι τις πρόσφατες συνεργασίες μας με τρανς μοντέλα, όπως οι Lea T, Dara Allen και η drag queen Aquaria. Πρόσφατα, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Harris Reed, έναν ανερχόμενο, μη δυαδικό σχεδιαστή από το Λονδίνο, με στόχο τη δημιουργία μιας συλλογής καλλυντικών που θα εξυμνεί την ομορφιά της ρευστότητας του φύλου.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑΠιστεύουμε στον αγώνα για ένα μέλλον χωρίς ρατσισμό. Μένοντας πιστοί στο ιδρυτικό μας σλόγκαν, θεωρούμε πως είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε συνθήκες ισότητας για Όλες τις Φυλές, ξεκινώντας από τους ίδιους μας τους εργαζομένους και φτάνοντας μέχρι τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε. Αυτή είναι μόνο η αρχή και δεν θα πορευτούμε μόνοι – με τη βοήθειά σας, είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε ένα μέλλον ισότητας για όλους.Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΑφού ικανοποιήσαμε την ανάγκη ανεύρεσης κατάλληλων προϊόντων για τα μοντέλα με πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα στα παρασκήνια των εβδομάδων μόδας 25 χρόνια πριν, προχωρήσαμε σε συνεργασίες με κάποιους από τους μεγαλύτερους μαύρους δημιουργούς και πλέον έχουμε δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες μαύρων make up artists στον πλανήτη – με τη μαύρη κοινότητα μας συνδέουν μακρόχρονοι δεσμοί συμμαχίας, φιλίας και οικογένειας. Είμαστε περήφανοι για αυτή μας την κληρονομιά, όμως έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Το πλάνο μας:
ΠΡΟΩΘΗΣΗ
ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΗΓΕΤΩΝ
Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε ότι στο εργατικό μας δυναμικό θα αντανακλάται καλύτερα η ποικιλομορφία των κοινοτήτων που υπηρετούμε και ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Όσον αφορά στις προσλήψεις, εμμένουμε και επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με ποικίλους οργανισμούς, για κάθε νέα θέση εξετάζουμε πληθώρα διαφορετικών υποψηφίων, και προωθούμε το έργο της ενίσχυσης των ταλαντούχων νέων της μαύρης κοινότητας μέσα από προγράμματα καθοδήγησης στο πλαίσιο της εταιρείας. Η M·A·C ήταν η πρώτη εταιρεία καλλυντικών που από το 2019 και μετά υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «21st Century Advantage Program» (21 CAP) του Πανεπιστημίου Howard, ένα πρόγραμμα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανάπτυξης, σχεδιασμένο για πρωτοετείς φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων.
Θέλοντας να εξυμνήσει τη διαφορετικότητα στον χώρο του χορού, η M·A·C του Ηνωμένου Βασιλείου και η M·A·C Ιρλανδίας συνεργάζονται εδώ και πάνω από 20 χρόνια με τον θίασο «Ballet Black» στηρίζοντας την αποστολή του, η οποία έγκειται στην αύξηση του αριθμού των μαύρων χορευτών και γενικότερα στην ενίσχυση της φυλετικής ποικιλομορφίας των χορευτών που μετέχουν σήμερα σε εμπορικούς θιάσους. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την μακρόχρονη παράδοσή των συνεργασιών μας με κορυφαίους μαύρους δημιουργούς και πρόσωπα στις εκστρατείες μας, και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε προϊόντα κατάλληλα για όλους τους τόνους δέρματος. ΔΙΕΘΝΗΣ
ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ
Ως brand με διεθνή παρουσία σε πάνω από 130 χώρες, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για την προάσπιση της φυλετικής ισότητας παγκοσμίως.
Έχουμε δωρίσει 250.000$ στην «Bloco Ilê Aiyê», μια μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί την αφροβραζιλιάνικη κουλτούρα στη Βραζιλία, με στόχο την υποστήριξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής προετοιμασίας της μαύρης κοινότητας.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Δεσμευόμαστε να διευκολύνουμε τους εργαζόμενούς μας να μοιράζονται τις απόψεις τους, να ακούμε τις απόψεις τους και να τους βοηθάμε να επιτύχουν αλλαγές συλλογικά. Επεκτείνουμε και βελτιώνουμε τα προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στην διαφορετικότητα που έχουμε λανσάρει, με βάση τις συνεχείς κριτικές που λαμβάνουμε από τους εργαζόμενούς μας και ενθαρρύνουμε την ομάδα μας να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.
@theebrittfactor @ravensimone.__
M·A·C
MELANIN
BEAUTY
COLLECTIVE
Δείτε πώς εγχρωμοι M·A·C Artists ενώνουν τις φωνές τους για να γιορτάσουν την ομορφιά της μελανίνης. ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
@ehlieluna
Το 2020, η Senior Artist Fatima Thomas ίδρυσε την «M·A·C Melanin Beauty Collective» – μία ομάδα μαύρων M·A·C Artists με διαφορετικό υπόβαθρο και απόψεις που έχουν αναλάβει να παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση στην εταιρεία πάνω σε θέματα Black beauty. ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΙ
ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ
Υποσχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια πλατφόρμα μας για να υποστηρίξουμε την αλλαγή και να διαθέσουμε πόρους που προωθούν τη φυλετική ισότητα. Υποσχόμαστε να εκμεταλλευτούμε το παγκόσμιο βεληνεκές μας για να προωθήσουμε θετικές αλλαγές και να θέσουμε τους πόρους μας στην υπηρεσία της φυλετικής ισότητας. Έχουμε δωρίσει 400.000$ σε οργανισμούς όπως το «Black Lives Matter», το «Equal Justice Initiative», το «Race Forward» και το «UK Black Pride» και συνεχίζουμε να φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που αφορούν τη μαύρη κοινότητα.
Υποσχόμαστε ότι θα τηρήσουμε όλες μας τις δεσμεύσεις γύρω από τους στόχους της Συμμετοχικότητας και της Διαφορετικότητας και θα φροντίσουμε να πετύχουμε την απαραίτητη αλλαγή για άτομα από μη προνομιούχες ομάδες που έχουν ανάγκη τη φωνή και την υποστήριξή μας.

Παρακαλούμε στηρίξτε την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη διαχρονική πεποίθησή μας για εκπροσώπηση και ισότητα για All Ages, All Races, All Genders.