MAC BEAUTY FAQ

Ποια ποΥδρα σε πεπιεσμΕνη μορφΗ εΙναι κατΑλληλη
για την ξηρΗ επιδερμΙδα

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΑΣ

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, θα πρέπει να επιλέγετε τα προϊόντα μακιγιάζ με προσοχή. Πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους τύπους επιδερμίδας και η δημιουργία αψεγάδιαστων και υγιών αποτελεσμάτων στις συγκεκριμένες επιδερμίδες αποτελεί μια πρόκληση στον τομέα της ομορφιάς. Ο λόγος είναι ότι η υγιής επιδερμίδα συσσωρεύει μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας και υγρασίας, ενώ η ξηρή επιδερμίδα πολύ μικρή. Τα περισσότερα άτομα με ξηρή επιδερμίδα θα παρατηρήσουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της επιδερμίδας τους είναι αφυδατωμένο. Μπορείτε να το διακρίνετε εύκολα κατά την εφαρμογή της βάσης. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές όταν εφαρμόζετε την πούδρα πάνω από τη βάση. Κατά την εφαρμογή της βάσης ή της πούδρας, τα κύτταρα του δέρματος απομακρύνονται, δημιουργώντας μια ανεπιθύμητη υφή που μοιάζει στην όψη με μικρά λευκά μπαλάκια. Ωστόσο, η ξηρότητα τείνει να συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία και δεν απλώνεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου. Συνήθως παρατηρείται στις φαρδύτερες περιοχές του προσώπου που επηρεάζονται από τον άνεμο και τα στοιχεία της φύσης, προκαλώντας βλάβες στην επιδερμίδα και σπασίματα στο μακιγιάζ. Για παράδειγμα το μέτωπο, η μύτη, τα ζυγωματικά και το πιγούνι. Όλα τα σημεία όπου επιθυμούμε ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα μακιγιάζ. Τα άτομα με ξηρή επιδερμίδα πρέπει να εξετάζουν με προσοχή ποια πούδρα θα χρησιμοποιήσουν, εφόσον απαιτείται η χρήση της.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ;

Αρχικά, η απόδοση του μακιγιάζ σας εξαρτάται από την περιποίηση και τη θρέψη της επιδερμίδας πριν από την εφαρμογή του. Η διατροφή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα, καθώς η επιλογή τροφών πλούσιων σε λιπαρά, όπως ο σολομός και το αβοκάντο, συμβάλλει στην αποτροπή της απώλειας των λιπαρών οξέων από την επιδερμίδα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι το επίπεδο ξηρότητας της επιδερμίδας σας. Είναι ενυδατωμένη ή είναι λιπαρή; Αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ερεθισμούς, ερυθρότητα ή ξεφλουδίζει θα πρέπει να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας. Αυτός μπορεί να σας χορηγήσει ιατρικές κρέμες αναπλήρωσης των λιπιδίων, οι οποίες είναι διαθέσιμες μόνο με ιατρική συνταγή. Αυτοί οι τύποι προϊόντων δρουν αντιμετωπίζοντας την υπερβολική ξηρότητα στη ρίζα της. Εάν μετά το μπάνιο έχετε μια αίσθηση σφιξίματος στο μεγαλύτερο μέρος του προσώπου σας η οποία σύντομα υποχωρεί, αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη. Το δέρμα σας χρειάζεται υγρασία. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα πίνοντας περισσότερο νερό και χρησιμοποιώντας ένα προϊόν καθαρισμού με βάση σε μορφή gel και ένα ενυδατικό προϊόν. Αυτά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και συνήθως είναι εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα που προστατεύουν και καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Επίσης αποτελούν ιδανικές συνθέσεις για εφαρμογή πριν από το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας και να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας το βράδυ. Μια νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης μπορεί να είναι πιο πλούσια σε συστατικά που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του βαθύτερου προβλήματος της αφυδάτωσης.

Όταν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, η επιδερμίδα σας θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Για τις ξηρές επιδερμίδες, συνιστάται η χρήση λιγότερων στρώσεων προϊόντων. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση προϊόντων στις ξηρές περιοχές. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα primer, μια καλή συμβουλή είναι η εφαρμογή ενός σπρέι σταθεροποίησης, το οποίο είναι σχεδιασμένο για την ταυτόχρονη προετοιμασία και ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αναζητήστε μια σύνθεση χωρίς αλκοόλη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως μαλακτικούς παράγοντες, πράσινο τσάι και εκχυλίσματα αγγουριού. Ψεκάστε αρκετή ποσότητα προϊόντος σε ολόκληρο το πρόσωπο. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ (FOUNDATION);

Η βάση πρέπει να έχει ανάλαφρη, ενυδατική και καταπραϋντική σύνθεση. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ανάλαφρες συνθέσεις διάφανης κάλυψης με βάση το νερό και μικρή περιεκτικότητα σε σιλικόνη. Οι συνθέσεις που περιέχουν σιλικόνη στη βάση τους στεγνώνουν και σχηματίζουν ξηρές περιοχές στο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο του μακιγιάζ σας και να κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται θαμπή. Άλλα συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται σε μια βάση είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε μαρμαρυγία (ψυχρό αποτέλεσμα) και η τεχνολογία μεταμόρφωσης της κρέμας σε πούδρα. Αντί γι' αυτά, αναζητήστε καταπραϋντικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, η διμεθικόνη, το υδροξυστεατικό αιθυλεξύλιο και η βουτυλενογλυκόλη. Όλα αυτά τα συστατικά ανήκουν στην κατηγορία των μαλακτικών παραγόντων, οι οποίοι προστατεύουν και λειαίνουν την ξηρή επιδερμίδα, παρέχοντας άμεση ενυδάτωση. Το υδρογονωμένο πολυισοβουτυλένιο διατηρεί συγκεντρωμένα τα συστατικά της βάσης που έχουν ως βάση το νερό και δρα ως λιπαντικός παράγοντας. Χαρίζει άμεσα απαλή, λεία όψη και αίσθηση στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε ένα συνθετικό πινέλο με επίπεδα άκρα για την εφαρμογή της βάσης. Θα σας επιτρέψει να ασκήσετε πίεση στο υγρό αντί να χρησιμοποιήσετε πινελιές χρώματος. Όταν ασκείτε πίεση αντί να απλώνετε το προϊόν, μπορείτε να περιορίσετε την αφαίρεση νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

ΓΙΑ ΞΗΡΕΣ Ή ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ

Για τις ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες, μια βάση με κονσίλερ συνήθως είναι αρκετή. Αν θέλετε να στεγνώσετε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τη ζώνη Τ, εφαρμόστε μια πούδρα με ανάλαφρη σύνθεση πάνω από τη βάση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μαλακή, ημιδιάφανη πούδρα και σε μια πούδρα με βάση που περιέχει ορυκτά συστατικά σε πεπιεσμένη μορφή ή σε μορφή σκόνης. Και οι δύο τύποι πούδρας είναι αρκετά διάφανοι, γι' αυτό και δεν τονίζουν την ξηρότητα ενώ παράλληλα μειώνουν τη γυαλάδα. Η σύνθεση με βάση από ορυκτά συστατικά θα περιέχει περιποιητικούς παράγοντες που δρουν καταπραΰνοντας και τρέφοντας την επιδερμίδα αντί να ενισχύουν την ξηρότητα. Αποφύγετε τη χρήση μιας βάσης με τη μορφή πούδρας, καθώς η περιεκτικότητα σε χρωστικές και τα συστατικά της είναι πιο πιθανό να ενισχύσουν το πρόβλημα της επιδερμίδας σας. Για επιπλέον κάλυψη πριν από την εφαρμογή της πούδρας, χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ με τη μορφή κρέμας σε σωληνάριο. Αυτή η υφή διαθέτει την πιο καταπραϋντική σύνθεση.ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ ΤΗΣ M·A·C ΓΙΑ ΞΗΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, θα πρέπει να επιλέγετε τα προϊόντα μακιγιάζ με προσοχή. Αυτές είναι οι 4
κορυφαίες πούδρες της MAC για ξηρές επιδερμίδες:

BLOT POWDER / LOOSESET POWDERSTUDIO FIX POWDER PLUS FOUNDATIONTRANSPARENT FINISHING POWDER
BLOT POWDER / LOOSESET POWDERSTUDIO FIX POWDER PLUS FOUNDATIONTRANSPARENT FINISHING POWDER

Εξαιρετικά λεπτή πούδρα με μεταξένια υφή

-

Διάφανη, ματ βελούδινη κάλυψη

-

Για όλους τους τύπους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Καταλληλότερο για προϊόντα με ενυδατική βάση

-

Σταθεροποιεί το μακιγιάζ χωρίς να αλλοιώνει το χρώμα

-

Δεν προκαλεί ακμή

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Μέτρια - Πλήρης κάλυψη

-

Αποτέλεσμα που διαρκεί 12 ώρες

-

Μειώνει την εμφάνιση πόρων

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Αόρατη σύνθεση

-

Βελούδινα λείο τελείωμα

-

Για όλους τους τόνους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

 

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΙΝΕΛΟ

Αφού επιλέξετε την πούδρα σας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιο πινέλο πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ένα πινέλο που δεν έχει τις κατάλληλες ίνες μπορεί να αναιρέσει όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε κατά την εφαρμογή των στρώσεων των προϊόντων περιποίησης και της βάσης με ένα μόλις πέρασμα! Όλα τα πινέλα που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό μας πρέπει να είναι μαλακά και λεία, όχι άκαμπτα ή σκληρά. Για τις ξηρές επιδερμίδες, η χρήση ενός εξαιρετικά μαλακού πινέλου επιτρέπει την ελεγχόμενη κατανομή της πούδρας διόρθωσης, αποτρέποντας την εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας προϊόντος στην επιδερμίδα. Αυτοί οι τύποι ινών συμβάλλουν στον έλεγχο της ποσότητας προϊόντος που εφαρμόζεται στην επιδερμίδα. Ένα μικρό πινέλο θα βοηθήσει στη στοχευμένη εφαρμογή αποκλειστικά στη ζώνη Τ ή στο μέτωπο. Μερικές φορές μια ενυδατική βάση μπορεί να προσδώσει υπερβολική λάμψη σε συγκεκριμένα σημεία. Όλα τα πινέλα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να καθαρίζονται σε εβδομαδιαία βάση. Η τήρηση αυτών των βημάτων υγιεινής θα συμβάλει στην αποτροπή του σπασίματος και θα χαρίσει στα προϊόντα σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΝΟΣ MAKEUP ARTIST!

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο δερματικό πρόβλημα, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε το προϊόν πριν το αγοράσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε τις καλύτερες συμβουλές από έναν σύμβουλο ομορφιάς ή έναν makeup artist. Αυτό θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τα προϊόντα σε στρώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ένδειξη αφυδάτωσης ή ξηρότητας.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΔΡΕΣ ΤΗΣ M·A·C ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ