MAC BEAUTY FAQ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΟ BRONZER ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ;

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΟΥΔΡΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ;

Τα bronzer αποτελούν έναν εξαιρετικά δημοφιλή τρόπο να προσθέσετε λάμψη και διάσταση στο μακιγιάζ σας. Σε πολλούς λάτρεις της ομορφιάς αρέσει να χρησιμοποιούν bronzer για να χαρίζουν στην επιδερμίδα τους πιο θερμό τόνο και πιο σφριγηλή όψη. Πρόκειται για μια ιδανική τεχνική για τα άτομα που έχουν πιο θαμπή επιδερμίδα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΩΣΤΕ Η ΠΟΥΔΡΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ;

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί σταθερή η πούδρα μαυρίσματος είναι να εφαρμόζετε τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον τύπο επιδερμίδας σας σε στρώσεις. Η διάρκεια των προϊόντων χρώματος στο πρόσωπό σας εξαρτάται από την ποιότητα των προϊόντων μακιγιάζ, καθώς και από τις τεχνικές εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. Προτού εξετάσουμε τον βέλτιστο τρόπο εφαρμογής του bronzer, ας σκεφτούμε τους προβληματισμούς που σχετίζονται με την περιποίηση της επιδερμίδας. Η περιποίηση της επιδερμίδας αποτελεί το πρώτο βήμα για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα μακιγιάζ.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ

Το σύστημα περιποίησης που εφαρμόζετε πριν από το μακιγιάζ πρέπει να επιλέγεται με προσοχή. Ένα σύστημα περιποίησης νυκτός μπορεί να είναι πλούσιο, θρεπτικό και επανορθωτικό. Πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, τα προϊόντα περιποίησης που επιλέγετε πρέπει να λειαίνουν και να ενυδατώνουν την επιδερμίδα και να ενισχύουν τη δράση των υπόλοιπων προϊόντων. Όλοι οι τύποι επιδερμίδας επωφελούνται από ενυδατικά προϊόντα ανάλαφρης σύνθεσης, η βάση των οποίων έχει μορφή gel. Αυτά τα είδη προϊόντων απορροφώνται εύκολα από την επιδερμίδα και χαρίζουν στο πρόσωπό σας νεανική και σφριγηλή όψη. Μπορείτε να αναζητήσετε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το υαλουρονικό νάτριο και τα πολυγλουταμικά οξέα. Αυτά τα εξαιρετικά αποτελεσματικά συστατικά χαρίζουν στην επιδερμίδα σας ενυδατωμένη όψη και ομοιόμορφο αποτέλεσμα που διαρκούν όλη μέρα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ PRIMER ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΑΣ

Μετά την ενυδάτωση και τη λείανση της επιδερμίδας με τις συνθέσεις περιποίησης με βάση σε μορφή gel, προσθέστε μια στρώση primer. Ένα primer διατηρεί την υφή της επιδερμίδας για μεγαλύτερο διάστημα και βελτιώνει ακόμα περισσότερο την όψη της. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ασχοληθείτε με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα της επιδερμίδας σας, όπως τη λιπαρότητα ή να βελτιώσετε την εμφάνισή της με προϊόντα χρώματος ή εξειδικευμένες συνθέσεις που χαρίζουν λάμψη κάτω από τη βάση. Τα primer συνήθως έχουν βάση με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σιλικόνη, γεγονός που τους επιτρέπει να δρουν με συγκεκριμένους τρόπους.

Για να πετύχετε ένα ματ τελείωμα σε λιπαρούς τύπους επιδερμίδας, αναζητήστε ένα primer που περιέχει παράγοντες για ματ αποτέλεσμα. Οι παράγοντες για ματ αποτέλεσμα συνήθως εντοπίζονται με τη μορφή της Διμεθικόνης, του Διοξειδίου του Πυριτίου και του Εκχυλίσματος Φυκιών. Για να πετύχετε ένα αποτέλεσμα διακριτικής λάμψης σε μια κανονική έως ξηρή επιδερμίδα, θα χρειαστείτε ένα primer με ιδιότητες ενίσχυσης της λάμψης. Κατά τη δοκιμή αυτού του προϊόντος στην ανάποδη του χεριού σας, το ιριδίζον αποτέλεσμα πρέπει να είναι εξαιρετικά διακριτικό. Το gel ή το υγρό πρέπει να έχει πλούσια υφή, καθώς αυτό σημαίνει ότι χαρακτηρίζεται από πλούσιες ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες. Αναζητήστε θρεπτικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, το έλαιο από σπόρους ηλίανθου και τα εκχυλίσματα κριθαριού. Όλα αυτά τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά δρουν συνδυαστικά με μικρή ποσότητα μαρμαρυγία (mica) για την ενίσχυση της υφής της επιδερμίδας. Για κανονικές έως μεικτές επιδερμίδες, αναζητήστε έναν συνδυασμό των δύο. Σε ξηρούς τύπους επιδερμίδας, η εφαρμογή primer με πιο ισχυρά συστατικά λάμψης πρέπει να γίνεται με προσοχή. Όταν το ιριδίζον αποτέλεσμα είναι πιο έντονο, αυτό υποδεικνύει μεγαλύτερη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών ή μαρμαρυγία στο υγρό. Οι συγκεκριμένες χρωστικές ουσίες συσσωρεύονται στην ξηρή επιδερμίδα, ενισχύοντας την όψη ξηρότητας. Οποιοδήποτε primer που φωτίζει την επιδερμίδα θα αλλοιώσει την υφή της βάσης και άλλων προϊόντων που εφαρμόζετε από πάνω.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

Η επόμενη στρώση είναι η βάση (foundation), η επιλογή της οποίας εξαρτάται από τον τύπο επιδερμίδας και τα προϊόντα που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει. Η ιδανική βάση για χρήση σε συνδυασμό με μια πούδρα μαυρίσματος είναι μια σύνθεση με ματ αποτέλεσμα. Μια βάση που χαρίζει δροσερό, λαμπερό αποτέλεσμα αφήνει πιο υγρή αίσθηση στην επιδερμίδα. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε πούδρας μαυρίσματος, απλώστε μια στρώση πούδρας για το πρόσωπο. Όταν η επιδερμίδα είναι πολύ υγρή ή έχει ανομοιόμορφη υφή, η εφαρμογή μιας πούδρας με χρώμα μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που δεν μοιάζει φυσικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα bronzer σε μορφή κρέμας ή μια πιο σκούρα απόχρωση της αγαπημένης σας βάσης για να πετύχετε ένα αποτέλεσμα μαυρίσματος πάνω από ένα look δροσερής βάσης. Οι βάσεις σε μορφή stick ή οι σκιές ματιών με βάση σε μορφή κρέμας αποτελούν ιδανική επιλογή. Επιλέξτε ένα χρώμα που είναι 3 έως 4 φορές πιο σκούρο από τη φυσική σας απόχρωση.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

Πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε bronzer, διασφαλίστε την ομοιόμορφη εφαρμογή της βάσης. Μπορείτε να πετύχετε μια ομοιόμορφη εφαρμογή χρησιμοποιώντας ένα beauty blender, ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο με ειδικό σχήμα που είναι κατάλληλο για τη σύνθεση της βάσης που έχετε επιλέξει. Μη χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας. Ζητήστε από έναν σύμβουλο ομορφιάς ή έναν makeup artist να σας βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου εργαλείου εφαρμογής. Κατά την επιλογή του ιδανικού τρόπου εφαρμογής της βάσης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας την κάλυψη που επιθυμείτε να πετύχετε και τον τύπο σύνθεσης της επιλεγμένης βάσης. Ορισμένοι βασικοί κανόνες που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με τα πινέλα βάσης είναι οι εξής: ένα πινέλο με πυκνές τρίχες είναι κατάλληλο για πιο «γεμάτη» εφαρμογή και λειτουργεί καλύτερα με μια βάση πλήρους κάλυψης. Ένα χνουδωτό πινέλο είναι κατάλληλο για πιο διάφανη κάλυψη και λειτουργεί καλύτερα με μια βάση μέτριας προς διάφανης κάλυψης. Για την εφαρμογή μιας κρεμώδους σύνθεσης ενδείκνυται ένα πινέλο με πυκνές ίνες και επίπεδο άκρο, ένας τύπος πινέλου που αποτελεί ταυτόχρονα μια καλή εναλλακτική αντί για το σφουγγαράκι.

Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για την εφαρμογή της βάσης έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε ομοιόμορφη κάλυψη. Η τεχνική εφαρμογής είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική. Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα βάσης, ξεκινήστε από τη ζώνη Τ και συνεχίστε εφαρμόζοντας στα ζυγωματικά και στο κέντρο του μετώπου. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι τα σημεία στα οποία θα χρειαστείτε τη μεγαλύτερη κάλυψη. Το σημείο του προσώπου στο οποίο θα τοποθετήσετε αρχικά το πινέλο ή το σφουγγαράκι με το προϊόν είναι το σημείο όπου θα πετύχετε τη μεγαλύτερη κάλυψη. Δουλέψτε σε ζώνες καλύπτοντας ολόκληρο το πρόσωπο, προσθέτοντας περισσότερο προϊόν σε κάθε ζώνη, αλλά σβήνοντας προς τις άκρες του προσώπου με την περίσσεια προϊόντος που υπάρχει στο πινέλο ή το σφουγγαράκι. Ολοκληρώστε κάθε ζώνη του προσώπου πριν προχωρήσετε στην επόμενη. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη εφαρμογή της βάσης. Μπορείτε να πάρετε ένα καθαρό πινέλο και να απλώσετε το προϊόν σε ολόκληρο το πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για να καλύψετε τυχόν ανεπιθύμητα σημάδια που δημιουργήθηκαν κατά την αρχική εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε την ομοιόμορφη εφαρμογή κάτω από τα προϊόντα χρώματος.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ ΚΟΝΣΙΛΕΡ

Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ, εφόσον είναι απαραίτητο. Χρησιμοποιήστε το κονσίλερ για επιπλέον κάλυψη στη ζώνη Τ, κάτω από τα μάτια ή στις ατέλειες. Αν χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη στα πλαϊνά του προσώπου για να χαρίσετε πιο ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σας, προσθέστε μια ελαφριά στρώση βάσης για ανανέωση πριν από την εφαρμογή του κονσίλερ. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε πιο ελαφριά κάλυψη στη γραμμή του σαγονιού και θα αποτρέψετε τον σχηματισμό πορτοκαλί γραμμών ή τη συσσώρευση προϊόντος.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΥΔΡΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας και χρησιμοποιείτε πούδρα μαυρίσματος, τώρα είναι η στιγμή για την εφαρμογή της. Οι λιπαρές περιοχές του προσώπου σας είναι αυτές που θα καθορίσουν πού θα εφαρμόσετε την πούδρα. Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσετε την πούδρα είναι να την απλώσετε απαλά σε ολόκληρο το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Στη συνέχεια, αν είναι απαραίτητο, εφαρμόστε επιπλέον προϊόν στη ζώνη Τ χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο με πυκνές ίνες. Με αυτόν τον τρόπο, τα ζυγωματικά σας θα παραμείνουν ενυδατωμένα και η πούδρα θα εφαρμοστεί αποκλειστικά στις λιπαρές περιοχές. Εάν εφαρμόσετε υπερβολική ποσότητα πούδρας σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σπρέι το οποίο θα αναμειχθεί με τη βάση και να το αφήσετε να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Αυτό θα χαρίσει στην επιδερμίδα σας μια αίσθηση ανανέωσης και χαλάρωσης.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ M·A·C BRONZING

Τα bronzer είναι ένα μαγικό προϊόν με το οποίο μπορείτε να δίνετε σχήμα και ζεστασιά στο πρόσωπό σας. Σε συνδυασμό με το highlighter, είναι το μυστικό σας όπλο για ένα εκτυφλωτικό look.

BRONZING POWDER129SH SYNTHETIC POWDER BLUSH BRUSHMINERALIZE SKINFINISHMINERALIZE SKINFINISH NATURAL
BRONZING POWDER129SH SYNTHETIC POWDER BLUSH BRUSHMINERALIZE SKINFINISHMINERALIZE SKINFINISH NATURA

Διάφανη απόχρωση

-

Φυσικό χρώμα και φωτεινές πινελιές

-

Ηλιοκαμένη όψη

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Στρογγυλεμένο σχήμα

-

Πινέλο για όλες τις χρήσεις

-

Μέγεθος τσέπης

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Σύμπλεγμα πολλαπλών μεταλλικών στοιχείων

-

Λαμπερό αποτέλεσμα

-

Βελούδινα απαλή υφή

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Σχηματίζει το περίγραμμα και προσθέτει διάσταση

-

Πολυτελής πούδρα που έχει υποβληθεί σε αργό ψήσιμο

-

Κατάλληλο για διάφορους τύπους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΥΔΡΑΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

Εφαρμόστε το bronzer στο περίγραμμα του προσώπου χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο χνουδωτό πινέλο. Η μεγάλη επιφάνεια και οι απαλές ίνες του πινέλου θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός πιο φυσικού αποτελέσματος στο πρόσωπο σε σύγκριση με την τεχνική φωτοσκίασης. Κατά την εφαρμογή του bronzer, να έχετε στο μυαλό το μαύρισμα των διακοπών σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα.

ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΠΕΡΟ LOOK;

Αν θέλετε να πετύχετε ένα μαυρισμένο, λαμπερό αποτέλεσμα και χρησιμοποιείτε μια βάση με σύνθεση ενίσχυσης της λάμψης, μπορείτε να εφαρμόσετε την πούδρα στην περιοχή Τ και να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν μαυρίσματος σε μορφή κρέμας. Η υγρή βάση και η κρεμώδης σύνθεση αναμειγνύονται ομοιόμορφα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός διευκολύνει τη διόρθωση τυχόν λαθών κατά την εφαρμογή. Αν χρησιμοποιείτε κρέμα μαυρίσματος, μπορείτε να εφαρμόσετε μικρή ποσότητα πούδρας μαυρίσματος για σταθεροποίηση. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ, χνουδωτό πινέλο προσώπου και εφαρμόσετε απαλά μικρή ποσότητα πούδρας μαυρίσματος πάνω από την κρεμώδη σύνθεση.

Ή ΕΝΑ ΗΛΙΟΚΑΜΕΝΟ LOOK;

Για αψεγάδιαστο μαυρισμένο look, σχηματίστε το περίγραμμα του προσώπου με το προϊόν που χρησιμοποιείτε συνήθως ή με ένα ματ bronzer. Χρησιμοποιήστε πρώτα ένα πινέλο contouring για σμίλευση. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, χνουδωτό πινέλο προσώπου και εφαρμόστε ένα προϊόν μαυρίσματος σε frosted απόχρωση για χρυσαφένιες, φωτεινές πινελιές στα ζυγωματικά. Σκεφτείτε ποια είναι τα σημεία του προσώπου στα οποία πέφτει φυσικά το φως. Ο συνδυασμός ενός ματ προϊόντος για φωτοσκίαση και ενός highlighter σε ψυχρή απόχρωση δημιουργεί υπέροχα look που θυμίζουν τα καλοκαίρια στο Σαιν-Τροπέ. Αυτό σημαίνει ότι χαρίζει στην επιδερμίδα σας μια πολυτελή, ηλιοκαμένη, εξωτικά μαυρισμένη λάμψη. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στα ζυγωματικά επιλέγοντας έναν θερμό πορτοκαλί τόνο ή μια frosted απόχρωση μαυρίσματος για ολοκληρωμένο look.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΔΡΕΣ