MAC BEAUTY FAQ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ PRIMER;

PRIMER VS BEAUTY BALM ΚΑΙ CC CREAM

Τα Primer μακιγιάζ είναι διαθέσιμα σε διάφανες αποχρώσεις και σε τόνους του δέρματος. Ένα Primer με χρώμα ταξινομείται ως Beauty Balm ή CC Cream Ένα beauty balm λειτουργεί σαν primer, χαρίζοντας επιπλέον διακριτική κάλυψη του τόνου επιδερμίδας κάτω από το μακιγιάζ. Μια CC Cream λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αλλά με πρόσθετους τόνους διόρθωσης του χρώματος. Καθένα από αυτά λειτουργεί με σκοπό την τελειοποίηση της επιδερμίδας κάτω από το foundation, ενυδατώνοντας, λειαίνοντας τους πόρους και τις λεπτές γραμμές και ελέγχοντας τη λιπαρότητα. Προσφέροντας μια συνολικά ομοιόμορφη και λεία επιδερμίδα.
Ένα Beauty Balm με διακριτικό τόνο χαρίζει φυσική ομοιόμορφη απόχρωση στην επιδερμίδα σας όταν εφαρμόζεται κάτω από ένα ιριδίζον foundation κάλυψης, χαρίζοντας επιπλέον κράτημα και διάρκεια. Αυτό είναι ιδανικό για όσους παρουσιάζουν υπερμελάγχρωση αλλά δεν θέλουν να φορέσουν μια σύνθεση υψηλότερης κάλυψης.

ΠΟΙΑ ΑΠΟΧΡΩΣΗ PRIMER ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑΣ;

Άλλα προβλήματα της επιδερμίδας όπως η ερυθρότητα και η θαμπάδα εμπίπτουν στην κατηγορία της διόρθωσης. Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε μια CC Cream, καλό είναι να αξιολογήσετε το επίπεδο κάλυψης του foundation που χρησιμοποιείτε όταν εφαρμόζεται μόνο του. Αν το foundation σας προσφέρει ικανοποιητική κάλυψη και διορθώνει επαρκώς την απόχρωση, δεν χρειάζεται να προσθέσετε αυτούς τους τύπους foundation primer. Ο λόγος είναι ότι ένα πράσινο primer για παράδειγμα καταπολεμά την ερυθρότητα της επιδερμίδας. Αυτός ο πράσινος τόνος ίσως είναι δύσκολο να ελεγχθεί, ενώ συχνά μπορεί να προσδώσει έναν γκρίζο τόνο στο μακιγιάζ σας. Επομένως τα προϊόντα διόρθωσης πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Νέα τεχνολογία στην κατηγορία των προϊόντων για το πρόσωπο σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να επιτευχθεί η πλήρης κάλυψη για προβληματικές επιδερμίδες που φαίνεται να έχουν πιο ανοιχτό, πιο φυσικό τελείωμα.

Οι κόκκινοι ή θαμποί δευτερεύοντες τόνοι μπορούν να καταπολεμηθούν με την εφαρμογή συγκεκριμένων διάφανων συνθέσεων. Γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε βασικά συστατικά όπως η καφεΐνη και το πράσινο τσάι που έχουν καταπραϋντική δράση. Η εφαρμογή προϊόντων προετοιμασίας με διακριτικούς δευτερεύοντες τόνους μπορεί επίσης να αναζωογονήσει την επιδερμίδα και να προσθέσει λάμψη. Για παράδειγμα ένας απαλός διάφανος ροζ τόνος θα εξουδετερώσει τη θαμπάδα και ένας απαλός χρυσαφί τόνος θα προσθέσει λάμψη στην ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με μπλε δευτερεύοντα τόνο. Τόσο οι πιο ανοιχτόχρωμοι όσο και οι πιο σκουρόχρωμοι δερματικοί τόνοι θα επωφεληθούν με τον ίδιο τρόπο, αφήνοντας την επιδερμίδα φωτεινή και αναζωογονημένη. Το MAC Prep + Prime Natural Radiance προσφέρει αυτά τα ολοκληρωμένα οφέλη.

 

 


ΚΟΡΥΦΑΙΑ PRIMER ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ M·A·C

Τα primer με διακριτικούς τόνους κάλυψης θα σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε, να προετοιμάσετε και ταυτόχρονα να χαρίσετε ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σας.

STROBE CREAMPREP + PRIME NATURAL RADIANCEPREP + PRIME PORE REFINER STICKPREP + PRIME SKIN
PREP + PRIME NATURAL RADIANCEPREP + PRIME MOISTURE INFUSIONPREP + PRIME PORE REFINER STICKPREP + PRIME SKIN

Λειαίνει την επιδερμίδα

-

Χαρίζει λάμψη

-

Καθαρίζει

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Illuminating primer

-

Ενυδατώνει

-

Για όλους τους τύπους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Λειαίνει τους πόρους

-

Ελέγχει τη λιπαρότητα

-

Ματ τελείωμα

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ανάλαφρη σύνθεση

-

Τελειοποιεί την όψη της επιδερμίδας

-

Ενισχύει τη λάμψη

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ 

ΠΟΙΟ PRIMER ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ;

Για να αποφασίσετε ποιο είναι το ιδανικό primer για τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας σας, τις προβληματικές περιοχές και το τελείωμα του foundation που προτιμάτε.
Προκειμένου να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα αναζητήστε συστατικά που χρησιμοποιεί η M·A·C όπως εκχυλίσματα φυκών και φύλλων αλόης που προσθέτουν λάμψη και ενυδατώνουν κάτω από το μακιγιάζ σας. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, αναζητήστε βασικά συστατικά που ρυθμίζουν τη διασπορά της λιπαρότητας, τα οποία μπορεί να έχουν τη μορφή εκχυλίσματος πυριτίου ή Laminaria Saccharina. Για μεικτούς τύπους επιδερμίδας, μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν που τα προσφέρει και τα δύο.

Η εφαρμογή πολλαπλών στρώσεων προϊόντων σε επιδερμίδες με τάσεις ακμής θα πρέπει να αποφεύγεται, επομένως είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια απλή διαστρωμάτωση. Ενυδατώστε εφαρμόζοντας μια ανάλαφρη σύνθεση primer σε μορφή gel κάτω από το μακιγιάζ και χρησιμοποιήστε concealer για να συμπληρώσετε την κάλυψη στις προβληματικές περιοχές. Αποφύγετε την εφαρμογή ενός primer διόρθωσης χρώματος καθώς αυτό θα τονίσει τις ατέλειες.

M·A·C Prep + Prime Skin

Makeup Primer με παράγοντες ρύθμισης της λιπαρότητας για αψεγάδιαστα αποτελέσματα σε λιπαρές επιδερμίδες, οι οποίοι προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο της γυαλάδας. Για τη ρύθμιση της λιπαρότητας στη ζώνη Τ, εφαρμόστε το προϊόν αποκλειστικά στις συγκεκριμένες περιοχές. Στους makeup artists αρέσει να εφαρμόζουν αυτό το είδος βάσης κάτω από το μακιγιάζ σε φωτογραφίσεις για μεγαλύτερη διάρκεια κάτω από τα ζεστά φώτα. Επειδή μια λιπαρή επιδερμίδα τείνει να έχει πιο ανοιχτούς πόρους, ένα ματ τελείωμα θα καλύψει τις ατέλειες που συνδέονται με αυτούς. Το MAC Prep & Prime Skin ρυθμίζει τη λιπαρότητα, ενυδατώνει και λειαίνει, όλα σε ένα μπουκάλι.

Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας θα επηρεάσουν τις ιδιότητες οποιουδήποτε προϊόντος εφαρμοστεί πάνω από αυτά. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα και χρησιμοποιείτε πλούσια προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, εφαρμόζετε μικρή ποσότητα μόνο στα μάγουλα και αποφύγετε τη ζώνη Τ. Για οποιαδήποτε ρουτίνα μακιγιάζ, τα προϊόντα με βάση σε μορφή gel λειτουργούν καλύτερα κάτω από το μακιγιάζ καθώς ενυδατώνουν και λειαίνουν χωρίς το πρόσθετο βάρος μιας κανονικής κρέμας. Όταν χρησιμοποιείτε μικρές ποσότητες προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας με βάση σε μορφή gel κάτω από το μακιγιάζ σας, το primer λειτουργεί σύμφωνα με το αναμενόμενο. Στη συνέχεια μπορείτε να επιστρέψετε σε μια πιο πλούσια ρουτίνα νυχτερινής περιποίησης της επιδερμίδας σας. Η επανόρθωση της επιδερμίδας λαμβάνει χώρα τη νύχτα, επομένως αυτό σημαίνει ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τα πιο πλούσια συστατικά.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ M·A·C PRIMER