MAC BEAUTY FAQ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΠΟΥΔΡΑ ΣΕ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την εφαρμογή της πούδρας σε πεπιεσμένη μορφή με στόχο τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ. Για αψεγάδιαστη, ματ επιδερμίδα με φυσική λάμψη, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη βάση, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε και την εφαρμογή. Οι πούδρες για το πρόσωπο έχουν πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η ιδιότητά τους να καλύπτουν τις γραμμές και να φωτίζουν την επιδερμίδα. Πριν από την εφαρμογή της πούδρας κατά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ, σκεφτείτε το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε την πούδρα ως το τελικό βήμα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποκαλείται πούδρα ολοκλήρωσης του μακιγιάζ ή πούδρα σταθεροποίησης. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε μια στρώση που έχετε εφαρμόσει κάτω από αυτό χωρίς να αφαιρέσετε εντελώς το μακιγιάζ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΥΔΡΑΣ

Η τεχνική εφαρμογής που θα επιλέξετε, εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας και από το αποτέλεσμα μακιγιάζ που θέλετε να πετύχετε. Το αποτέλεσμα που δημιουργείτε με τη βάση και το κονσίλερ καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσετε την πούδρα σε πεπιεσμένη μορφή ή σε μορφή σκόνης. Ας δούμε τα διαφορετικά αποτελέσματα των βάσεων και την πιθανή μέθοδο εφαρμογής που θα σας επιτρέψουν να πετύχετε ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας.

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε πούδρας είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σημάδια από το πινέλο ή περιοχές στις οποίες μπορεί να συσσωρευτεί η πούδρα. Εξετάστε όλες τις περιοχές του προσώπου στον καθρέφτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σπρέι σταθεροποίησης για να ψεκάσετε τη βάση. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια πάρτε ένα καθαρό πινέλο βάσης και καλύψτε τυχόν γραμμές ή σημάδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θερμότητα των δαχτύλων σας για να απλώσετε ομοιόμορφα το κονσίλερ κάτω από την περιοχή των ματιών, απομακρύνοντας απαλά τυχόν περίσσεια προϊόντος πριν από την εφαρμογή της πούδρας. Εφαρμόστε την πούδρα κάτω από τα μάτια μόνο εφόσον έχετε αφιερώσει χρόνο για να διορθώσετε τους μαύρους κύκλους ή τις περιοχές με υπερμελάγχρωση. Εξαιτίας της ιδιότητάς της να στεγνώνει γρήγορα, η πούδρα μπορεί να κάνει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια να φαίνονται πιο έντονες απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Το κονσίλερ έχει σχεδιαστεί για να παραμένει αναλλοίωτο στην περιοχή κάτω από τα μάτια και περιέχει πολύ περισσότερες χρωστικές σε σύγκριση με τη βάση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

Για τη βάση διάφανης κάλυψης μπορούμε να εξετάσουμε δύο πτυχές. Θέλουμε να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα διάφανης κάλυψης ή να δημιουργήσουμε μια βάση για την εφαρμογή της βάσης σε μορφή πούδρας; Αν αυτό που επιδιώκουμε είναι η διατήρηση της διάφανης κάλυψης, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ελαφριά πούδρα σε compact μορφή και ένα μαλακό, χνουδωτό πινέλο. Αν η διάφανη κάλυψη δίνει ματ αποτέλεσμα σε μια κανονική επιδερμίδα, η πούδρα μπορεί να εφαρμοστεί απαλά σε ολόκληρο το πρόσωπο. Αν η επιδερμίδα σας είναι μεικτή, εφαρμόστε απαλά το προϊόν στη ζώνη Τ και αποφύγετε τις αφυδατωμένες περιοχές. Στις λιπαρές επιδερμίδες, εφαρμόστε το προϊόν σε ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι, εφαρμόζοντας περισσότερο προϊόν στις πιο λιπαρές περιοχές του προσώπου. Η ίδια τεχνική με το σφουγγαράκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιδερμίδες που παρουσιάζουν γυαλάδα στη ζώνη Τ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

Αν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε μια πούδρα υψηλής κάλυψης σε συνδυασμό με μια βάση διάφανης κάλυψης. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε τη διάφανη βάση σαν primer στο χρώμα της επιδερμίδας. Η βάση χαρίζει ομοιόμορφη όψη στον τόνο της επιδερμίδας προσδίδοντας ελάχιστη υφή. Επειδή οι νέες βάσεις σε μορφή πούδρας είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε χρωστικές, αποφύγετε την εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας προϊόντος πολύ νωρίς. Χρησιμοποιήστε μια τεχνική παρόμοια με την τεχνική που αναφέραμε προηγουμένως. Πάρτε ένα μεγάλο πινέλο προσώπου με απαλές, εύκαμπτες τρίχες. Απλώστε τη σύνθεση με απαλές κινήσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο. Αυτή η διαδικασία θα κατανείμει την πούδρα ομοιόμορφα και θα σας προσφέρει βέλτιστο έλεγχο. Μετά την εφαρμογή της πρώτης διάφανης στρώσης, θα καταλάβετε αν η επιδερμίδα σας χρειάζεται επιπλέον πέρασμα. Αν επιθυμείτε πιο έντονο ματ αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές όπως η ζώνη Τ, εφαρμόστε μικρή ποσότητα επιπλέον προϊόντος μόνο στα συγκεκριμένα σημεία. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι για να δημιουργήσετε πιο έντονη κάλυψη. Για να δημιουργήσετε ένα όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα, σκεφτείτε προσεκτικά τις στρώσεις που θα εφαρμόσετε και τον τρόπο τοποθέτησης της πούδρας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

Για μια βάση μέτριας ή πλήρους κάλυψης, η διατήρηση του ίδιου αποτελέσματος μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μια ελαφριά πούδρα με μικρή περιεκτικότητα σε χρωστικές. Μπορούν να εφαρμοστούν οι ίδιες τεχνικές. Η εφαρμογή μιας βάσης σε μορφή πούδρας πάνω από μια στρώση βάσης σε υγρή μορφή δεν συνιστάται, εκτός αν επιδιώκετε ένα αποτέλεσμα απόλυτης κάλυψης. Αν θέλετε να πετύχετε την υψηλότερη δυνατή κάλυψη, εφαρμόστε τη βάση με τη μορφή πούδρας πάνω από την υγρή βάση χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με επίπεδα άκρα και πυκνές ίνες. Πιέστε ελαφρά την πούδρα στη βάση ξεκινώντας από τη ζώνη Τ και δουλεύοντας προς τα ζυγωματικά, το μέτωπο και το πηγούνι. Η άσκηση ελαφριάς πίεσης σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μεταφέρετε ή να αφαιρέσετε το προϊόν που έχετε εφαρμόσει στην προηγούμενη στρώση. Οι ημιδιάφανες πούδρες που χρησιμοποιούνται με τους παραπάνω τρόπους είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για όλα τα αποτελέσματα βάσης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΛΑΜΨΗΣ

Αν χρησιμοποιείτε μια βάση λάμψης, στη ζώνη Τ θα πρέπει να εφαρμόσετε μόνο την πούδρα. Η υγιής λάμψη που δημιουργείται από τη σύνθεση της βάσης μπορεί να γίνει εμφανής στα ζυγωματικά. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι μια βάση που χαρίζει πιο έντονη λάμψη θα είναι πιο υγρή στην αφή. Ίσως παρατηρήσετε ότι η πούδρα σας σκουραίνει όταν εφαρμόζεται σε αυτόν τον τύπο βάσης. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείτε μια πούδρα σε πεπιεσμένη μορφή και έναν τόνο πιο ανοιχτή ή μια ημιδιάφανη βάση. Μια πούδρα από ορυκτά είναι ένας καλός συνδυασμός για να φωτίσετε μια υγρή βάση. Η πούδρα από ορυκτά λειτουργεί καλά όταν συνδυάζεται με το υγρό καθώς μιμείται τη φυσική του κίνηση στην επιδερμίδα.ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ M·A·C ΠΟΥΔΡΕΣ

Όλες οι πούδρες προσφέρουν σε κάποιον βαθμό ματ αποτέλεσμα. Όλες οι συνθέσεις είναι σχεδιασμένες για
τη μείωση της γυαλάδας, τη λείανση της επιδερμίδας και τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ. Ας δούμε τις πιο
δημοφιλείς:

BRONZING POWDERBLOT POWDER / LOOSEMINERALIZE SKINFINISHMINERALIZE SKINFINISH NATURAL
BRONZING POWDERBLOT POWDER / LOOSEMINERALIZE SKINFINISHMINERALIZE SKINFINISH NATURA

Διάφανη απόχρωση

-

Φυσικό χρώμα και φωτεινές πινελιές

-

Ηλιοκαμένη όψη

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Εξαιρετικά λεπτή πούδρα με μεταξένια υφή

-

Διάφανη, ματ βελούδινη κάλυψη

-

Για όλους τους τύπους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Σύμπλεγμα πολλαπλών μεταλλικών στοιχείων

-

Λαμπερό αποτέλεσμα

-

Βελούδινα απαλή υφή

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Σχηματίζει το περίγραμμα και προσθέτει διάσταση

-

Πολυτελής πούδρα που έχει υποβληθεί σε αργό ψήσιμο

-

Κατάλληλο για διάφορους τύπους επιδερμίδας

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΙΝΕΛΟ ΒΑΣΗΣ

Τα πινέλα για την εφαρμογή της πούδρας κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα για τις διαφορετικές περιοχές του προσώπου. Ένα μεγάλο πινέλο με θολωτό σχήμα θα καλύψει μεγαλύτερη περιοχή του προσώπου. Είναι ιδανική επιλογή για την εφαρμογή της πούδρας σε ολόκληρο το πρόσωπο και αναφέρεται συνήθως ως πινέλο για bronzer (bronzing brush). Ένα μέτριο πινέλο με θολωτό σχήμα είναι κατάλληλο για την απαλή εφαρμογή του προϊόντος σε ολόκληρο το πρόσωπο, καθώς και για την εφαρμογή σε στοχευμένες περιοχές, όπως η ζώνη Τ. Αυτό το είδος πινέλου αναφέρεται συνήθως ως πινέλο για ρουζ (blusher brush). Οι μεικτές, ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες επωφελούνται περισσότερο από τα απαλά πινέλα με θολωτό σχήμα. Αυτοί οι τύποι μικρών πινέλων χρησιμοποιούνται κυρίως για την εφαρμογή του highlighter καθώς διευκολύνουν την τοποθέτηση της πούδρας ακριβώς στα σημεία όπου χρειάζεται. Η χρήση μικρών πινέλων συμβάλλει στην αποτροπή της ξηρότητας σε περιοχές του προσώπου που έχουν ανάγκη από ενυδάτωση. Τα συνθετικά πινέλα με αίσθηση φυσικής τρίχας είναι ιδανικά για την εφαρμογή προϊόντων με τη μορφή πούδρας. Αν οι τρίχες έχουν πλαστική υφή ή είναι υπερβολικά άκαμπτες, δεν θα πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα πινέλα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο πρέπει να είναι ελαφριά και μαλακά στην υφή.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΥΔΡΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΥΖ, ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Κ.ΛΠ.;

Η πούδρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σταθεροποίηση προϊόντων με χρώμα και κρεμώδη υφή για το πρόσωπο όπως το ρουζ ή μια σκιά ματιών με τη μορφή κρέμας. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες τεχνικές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Εφαρμόστε μια διακριτική στρώση πούδρας με ένα μεγάλο πινέλο για να σταθεροποιήσετε το κρεμώδες προϊόν χρώματος στα ζυγωματικά ή ένα μικρό θολωτό πινέλο για τη σταθεροποίηση των σκιών ματιών με τη μορφή κρέμας. Ασκήστε απαλή πίεση για να αποφύγετε την αφαίρεση του προϊόντος που εφαρμόσατε στην προηγούμενη στρώση.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΣΑΣ!

Κατά την εφαρμογή μιας πούδρας σε πεπιεσμένη μορφή βεβαιωθείτε ότι το πινέλο ή το σφουγγαράκι που χρησιμοποιείτε είναι στεγνά. Η υπερβολική συσσώρευση υγρασίας σε ένα εργαλείο μπορεί να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας της πεπιεσμένης πούδρας σας. Σε περίπτωση συσσώρευσης ελαίων ή άλλων παραγόντων υγρασίας στην πεπιεσμένη πούδρα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ξηρών περιοχών. Καθαρίζετε το σφουγγαράκι σας σε εβδομαδιαία βάση και αντικαταστήστε το τακτικά. Το πινέλο θα πρέπει επίσης να καθαρίζεται κάθε εβδομάδα. Η τήρηση αυτών των βημάτων υγιεινής θα συμβάλει στην αποτροπή του σπασίματος και θα χαρίσει στα προϊόντα σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αν παρατηρήσετε στην πούδρα σας μια τρύπα στο μέγεθος κέρματος, αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να την αντικαταστήσετε. Χειριστείτε την πούδρα σας με προσοχή και αποφύγετε την πτώση των compact προϊόντων σας στο έδαφος, καθώς σπάνε εύκολα και θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΔΡΕΣ ΤΗΣ M·A·C ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ